Osten ger sig in i debatten om inställda Medeas barn

IMG_0038

Efter påtryckningar från föräldrar tvingades Länsteatern nyligen ställa in några inbokade skolföreställningar av pjäsen Medeas barn. Kritiken bestod i att pjäsens innehåll om skilsmässor inte lämpade sig för barn. I dag skriver regissören Suzanne Osten på DN Debatt om detta. “Är teatern farligare än verkligheten”, frågor hon sig.

”Tack vare öppna lärare och barnkunniga experter har pjäsen överlevt och sett scener och publiker på många håll i Europa och världen. I Frankrike är den en teaterklassiker och i Norge spelades den nyligen. Men varför vill vuxna hindra pjäser och barnfilmer? Vi hindrar ju inte barn från att leva i segregation, skilsmässor, alkoholism, krig, mobbning?”, skriver Suzanne Osten i DN.

Läs gärna hela hennes inlägg här: http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/suzanne-osten-ar-teatern-farligare-an-verkligheten/