Dan är Årets mentor i Sverige

Nu har Årets Mentorer i Sverige tillkännagetts. I kategorin befintliga företag utsågs Dan Ekholm från Örebro.

– Mentorskap kan vara avgörande för att en företagare ska lyckas. Pristagarna i år är mycket kvalificerade och föredömen för andra mentorer. Vi ser våra mentorprogram som ett väsentligt komplement till den ordinarie rådgivningen, säger de båda nationella projektledarna Therese Käck, NyföretagarCentrum Sverige och Marlene Hagenrud, Almi Företagspartner.

De båda pristagarna tog emot sina pris som Årets Mentor på mässan Eget Företag på Stockholmsmässan i Älvsjö den 6 november.

Juryns motivering Dan Ekholm:

Dan Ekholm har erhållit titeln Årets Mentor för befintliga företag 2015. Priset får han för sin utomordentliga insats som ideell mentor för adepten Kenny Johansson med företaget MK Sales i Sverige AB. Under mentoråret har adepten utvecklat ett strategiskt styrelsearbete med fokus på tillväxt. Detta har resulterat i etablering internationellt och investering i ny verksamhet nationellt med ökat antal anställningar och en omsättningsökning med 30 %. Dan har som mentor skapat möjligheter för adepten att växa med rätt fokus i sitt företag och i rollen som företagare. För att citera Kenny; Dan har gett mig verktyg och förutsättningar att skapa tillväxt i såväl nuvarande som framtida företag.

Mer om Årets Mentor: http://www.almi.se/Aktuellt/Arets-Mentorer-i-Sverige-2015/

,