Startcentrum firar 65-årigt Kinasamarbete med innovationer

kinas-flagga

I år firas de 65-åriga diplomatiska relationerna mellan Norden och Kina. Denna vecka firar Kina detta med att en konferens med temat ungt entreprenörskap i staden Yiwu. Örebroföretaget STARTcentrums vd,Janis Lancerau, är en del av den svenska delagationen tillsammans  med Sveriges framtidsminister Kristina Persson och de unga entreprenörer som vann Emax Sverige 2015.

Emax är ett event som samlar Sveriges främsta unga entreprenörer för att ge dem ett forum där de kan få ta del av kunskap, inspiration och nätverk. Under Emax får deltagarna också tävla i en affärssimulering och det är vinnarna i denna simulering som just nu befinner sig i Kina.

Bland de fyra vinnarna finns Magnus Danielsson från Nora. Janis kommer även att vara en av experterna i panelen som skall diskutera innovation och entreprenörskap i Norden och Kina.