Döva och hörselskadade får vänta kvar en termin på Risbergska

Sommaren 2016 flyttar Risbergskas gymnasieprogram till andra skolor och vuxenutbildningen flyttar in. Riksgymnasiet för döva och hörselskadade flyttar till Rudbecksgymnasiet vid årsskiftet 2016/2017, efter att de nya lokalerna har anpassats för hörselteknik.

– Vi har verkligen gjort allt vi kan från alla parter för att få till en så bra planering som möjligt. Det är beklagligt att Riksgymnasiet får vänta med flytt till sin nya skola ännu en termin. Vi har gjort allt vad vi kan för att ombyggnationen och anpassningarna skulle kunna göras snabbare men detta är vad fastighetsägaren bedömer som rimligt. När allt väl är färdigt och även Riksgymnasiet flyttar in på Rudbeck har vi säkerställt moderna, funktionella och ändamålsenliga lokaler, säger förvaltningschef Charlotta Karlsson-Andersson.

Så snart gymnasieprogrammen har flyttat ut från Risbergska, kan vuxenutbildningen börja flytta in.