Reinfeldt öppnade Open Up – talade om behovet av en växande befolkning

IMG_0010

På torsdagen inleddes konferensen Open Up 2105 på Conventum. En lång rad talare kommer där att belysa frågan om integration. Först ut var den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt. Han ser dagens högaktuella flyktingsituation som en början på nya, stora folkvandringar i vår del av världen.

– Idag flyr folk bort från krig och totalitärt förtryck. Och frågan är hur vi ska förhålla oss till det. Reinfeldt menar att man måste inse att Europa behöver växande befolkningar. Vi måste se möjligheter i det som nu sker, underströk han i sitt tal.

Han tog flyktingsituationen på 1990-tal med Balkankriget där människor flydde till bland annat Sverige. Fredrik Reinfeldt menar att det måste ses som ett lyckat exempel på hur människor har integrerats i det svenska samhället. Så idag är taggtrådar vid länders gränserna inte en lösning, klargjorde han.

Open Up pågår under hela torsdagen och fredag med talare från bland annat näringslivet som lyfter fram goda exempel på integration. Här är hela programmet till Open Up: http://www.openup2015.com/program/

, ,