Elevernas idé om bättre integration: Byt klasskamrater mellan skolorna

IMG_0032

Byteslektionen. Så kallar sex elever från Thoren Business School, Västra Engelbrekt och Tullängsskolan sin idé om hur man på ett praktiskt sätt ska öka integrationen i Örebro. Deras tanke är att eleverna på respektive skola delas in i grupper och sedan blandas grupperna under lektioner på de tre skolorna.

De har valt att ha elevbytet på hemkunskapslektionen, ett praktiskt ämne där eleverna lagar mat och äter tillsammans.

Deras idé uppmärksammades i dag på konferensen Open Up 2105 på Conventum. Tidigare i år fick elever på de tre nämnda skolorna chansen att komma på nya idéer för förbättrad integration.

Utmaningen var även en tävling och i dag prisades Byteslektionen som bästa förslaget. Bakom den står Philip Haraldson, Carl Anhammer, Hedil Attar, Khalil Adli, Julia Lindqvist och Hanna Piscator. Priset var 500 kronor vardera samt en resa till Stockholm och ett möte med ICAs kommunikationsavdelning. Tanken är att deras arbete ska utvecklas ihop med företaget. Tre andra grupper var med uppe på scenen i finalen av Open Ups-tävling.

IMG_0026