Hockeyfinnkamp på Behrn arena i februari

Den 11 februari spelar Sverige och Finland landskamp i ishockey i Örebro. Två dagar senare spelar lagen mot varandra i Stockholm.

– Här får vi två finnkamper av hög kvalitet. Det blir extra roligt att se Sverige-Finland drabba samman igen efter Sveriges fina säsongsstart med seger i Karjala Tournament och seger mot Finland i avslutningsmatchen i turneringen. Dessa två matcher utgör en del av de VM-förberedande landskamperna som Sverige spelar. Det är dessutom två av endast åtta landskamper där Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts kan ta ut alla spelare man vill se inför VM. Landskamperna ingår i Euro Hockey Tour säsongen 2015/2016, en turnering som Sverige för närvarande leder, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström.

– Det är jättekul att vi får förmånen att arrangera en landskamp. Vi i Örebro hoppas förstås på fulla läktare med den stämning som Behrn Arena så ofta bjuder på. En ytterligare förhoppning är också att vi ska kunna få se Örebrospelare i båda lagen, säger Örebro HK:s general manager Pontus Gustafsson. 

 

,