Örebrogymnaster tävlar på Island om NM-titeln

IMG_3664

På lördag tävlar Örebro GF KIF i nordiska mästerskapen i truppgymnastik. Tävlingen går i Reykjavik på Island. Örebrogymnasterna är ett av två svenska damlag som tävlar om mästerskapet, även Höganäs är på plats på Island.

– Vi ska göra vårt yttersta och genomföra en så bra tävling som vi bara kan, säger tränaren Alexander Forsberg till Örebrokuriren.se.

Det är tio gymnaster plus två reserver som finns på plats i den isländska huvudstaden. Truppgymnastik består av tre moment, tumbling, fristående och trampett, förklarar Alexander.

De nordiska mästerskapen i truppgymnastik genomförs vartannat år och den 14 november ska Brommagymnasternas herrlag från Stockholm försöka försvara sitt guld från 2013. På de nordiska mästerskapen i Reykjavik representeras Sverige av sex klubblag, som kvalificerade sig under sommarens SM-vecka i Sundsvall.

One comment on “Örebrogymnaster tävlar på Island om NM-titeln
  1. Är så stolt, imponerad och glad över ÖGF och Örebros gymnaster. De är fantastiskt duktiga både på att själva fokusera och göra otroliga hopp o konster men de är även helt underbara tränare för yngre gymnaster (många av dem). STORT LYCKA TILL önskar jag till Örebros bästa gymnaster och världens goaste o underbaraste tjejer!!!! Heja er!

Comments are closed.