FIFA-tävling på Kulturhuset i helgen

fifa+16+kvinnliga+spelare+(5)

På lördag är det Nordic Game Day i Kulturhuset på Järnvägsgatan. Det är stadsbiblioteket som arrangerar och bland annat spelas finalen i en FIFA 16-turnering. Dessutom är KomTek är på plats och hjälper deltagarna skapa sitt alldeles egna datorspel.

Under hösten har spelare från hela Örebro tävlat i tv-spel för att kvala in till den stora finalen. Under höstlovet arrangerades FIFA-turneringar på flera av Örebro kommuns stadsdelsbibliotek.

Nordic Game Day är ett årligt återkommande samarbete mellan nordiska bibliotek. Syftet är att främja spel. Målet är att bibliotek över hela Norden denna dag ska lägga extra fokus på spel som medieform, både fysiska brädspel och digitala spel. Detta görs för att visa allmänheten och världen att spel är en etablerad medieform som hör hemma på biblioteken.

Evenemanget startar klockan 15.00.