Nytt vårdboende med 64 platser klart under 2018

På tisdagen fattade kommunstyrelsen beslut om att sätta igång arbetet med ett vård-och omsorgsboende. Det får 64 nya platser och placeras i Karlslund, platserna ska stå klara under 2018.

– Just nu genomför vi den största utbyggnaden av både skola och omsorg sedan 60-talet. Det känns bra att kunna fatta det här beslutet som är en viktig pusselbit för att klara framtiden. Med inflytt redan under 2018 ligger vi bra i linje med de behov som vi ser i våra prognoser, säger Lena Baastad (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi ser att fler lever längre idag än för några år sen och därmed ökar behoven av vård- och omsorgsboenden med hög kvalitet. Boendet i Karlslund kommer liksom Trädgårdarna, som snart står klart, att innehålla en stor portion nytänkande. Platserna är ett viktigt tillskott för en äldreomsorg med hög kvalitet, säger Rasmus Persson (C), kommunalråd med ansvar för Social Välfärd.