Ny avgift på 30 kronor för Länstrafikens Resekort

Regionfullmäktige har beslutat att Länstrafiken Örebro ska börja ta ut en avgift på 30 kronor för Resekortet från 1 januari 2016. Den som redan har ett kort berörs inte. Avgiften ska gå till att täcka kostnaderna för de berörda korten och tas ut av den som skaffar ett nytt kort.

– De moderna korten innebär en rad fördelar för resenärerna. Till exempel kan man registrera sitt kort och få en borttappat-garanti, så att den som tappar bort sitt kort slipper förlora stora pengar, säger Mats Gunnarsson (MP), regionråd och ordförande i nämnden för samhällsbyggnad.

Borttappat-garantin innebär att den som blir av med sitt kort kan spärra det direkt. Sedan får man ett nytt kort, laddat med samma värde som det gamla, utan extra kostnad. Den som har skapat ett konto hos Länstrafiken kan ladda sitt kort hemifrån via internet. En annan säkerhet för resenärerna är att de nya korten inte riskerar att avmagnetiseras tack vare den kontaktlösa tekniken.