Han fick det första Lilla Kulturpriset

Image-0

Tidernas första utdelning av Lilla Kulturpriset i Örebro län är avklarad och årets mottagare av 10 000 kronor är konstnären Linus Hasselgren. Han är framförallt verksam inom graffiti och street art.

Juryns motivering: Att redan som tolvåring lyckas nå ut med sin kreativa kunskap inom graffitimålning på ett professionellt sätt är en handling som kräver tid, vilja, talang och precision. Genom projekt och utvecklandet av sina kunskaper främjar årets Lilla Kulturpris-mottagare den lokala kulturen genom att driva både sin personliga och allmänna framgång med ansvar. Mottagaren brinner för upprättandet av lagliga väggar till konstformen graffiti och dokumenterar tydligt sin framgång bland annat på Youtube men också genom de flertal uppdrag som mottagaren utfört under det senaste året. Med betoning på mod, begåvning och ambition har årets mottagare lyckats nå ut och bryta normerna för sin kulturform. Juryn känner sig ärade att kunna avslöja att tidernas första mottagare av Lilla Kulturpriset är Linus Hasselgren. Med så få som 13 jordsnurr i bagaget har Linus lyckats etablera sig själv som en person att räkna med inom länets street art- och graffiti-scen, vilket imponerade starkt på jurygruppen. Linus mottar ett pris på 10.000kr som kan användas utan förbehåll, och Scenit samt jurymedlemmarna hoppas att Linus ser detta pris som en morot att försätta vara kulturellt verksam i länet. Stort grattis säger vi på Scenit och ungdomarna i ledningsgruppen för Kulturnatten och Lilla Kulturpriset!

 

,