Konstfryst på Järntorget – premiär första advent

y400olmcrw4fyioidzri

Örebro kommun har hyrt in ett kylaggregat och kommer från och med första advent att konstfrysta fontänen på Järntorget. Söndagen den 29 november, i samband med första advent, är det premiär för skridskobanan.

Under dagen kommer det ordnas aktiviteter, bland annat med besök av tomten och kören Voxette. Det kommer även finnas möjlighet att åka häst och vagn.

– Detta är ännu ett steg i arbetet med att göra Järntorget till en attraktivare mötesplats för alla. Det stimulerar till aktivitet, rörelse och att umgås, säger Anne Pettersson på Stadsbyggnad.

– Det är verkligen kul att vi utvecklar torg tillsammans. Nu när vi får till konstfrusen is finns helt andra förutsättningar för ett levande Järntorg även vintertid. Nu kan vi planera för vinterstämning och aktiviteter i samband med första advent där aktörerna runt torget får bättre förutsättningar att bidra till julstämning på och runt torget, säger Stina Storm på City Örebro.