Det dricks för mycket när firman har fest

ölglas-på-rad

– Att ta något glas med sina kollegor tror jag många tycker är trevligt. Men nästan sju av tio har varit på tillställningar kopplat till jobbet där de anser att det druckits för mycket. Det ger anledning att fundera kring alkoholkulturen inom arbetslivet, säger Magnus Jägerskog, vd på IQ.

De presenterar nu en undersökning som visar att femte person har druckit mer alkohol än de egentligen tänkt sig för att ”passa in”.

– Många anställda i Sverige upplever att det finns en förväntan att dricka alkohol inom arbetslivet, samtidigt är det få som anser att alkohol är viktig för teamkänslan. Det finns anledning för arbetsgivare att fundera över vilken funktion alkoholen egentligen fyller, säger Magnus Jägerskog.

IQs verksamhet består av informationsinsatser, rapporter och undersökningar inom aktuella alkoholfrågor. IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget.