Innovativa Pennybridge är topp 100 i världen

ggy4ynny74v8gh8jhij5

Örebroföretaget Pennybridge har tilldelats utmärkelsen “Red Herring Top 100 Global Award”. Det betyder att de är ett av årets 100 mest innovativa företag i världen.

Företaget har lanserat en digital insamlingstjänst med syfte att underlätta för både privatpersoner och företag att stötta välgörenhet.

Utmärkelsen delas årligen ut av det amerikanska magasinet Red Herring till de bolag som visat sig mest innovativa inom teknik och affärsmodeller. Underlaget baseras på över 1000 företag från mer än 40 nationer. De nominerade företagen bedöms efter en rad kvalitativa och kvantitativa mått, bland annat teknisk innovation, finansiella resultat, tillväxtkriterier, ledningens normer, utförande, potentiell globalisering med mera.

– Vi är otroligt glada för den här utmärkelsen. Den ger en tydlig signal om att det vi gör har en efterfrågan, och ger oss dessutom både publicitet och vidgar vårt nätverk både i Nordamerika men även globalt, säger Daniel Bergqvist, vd och grundare av Pennybridge.

– Och det känns ju kul att de som trott på oss från början som ALMI och Science Park Halmstad får en bekräftelse på att det vi gör är värdefullt och rätt.