Ett lyft för Konserthuset – invigning nästa torsdag

IMG_0032 (2)

Den 3 december återinvigs Örebro Konserthus. Huset har då varit en byggarbetsplats i drygt ett år. Efter ombyggnationen är konserthuset tolv meter längre och konsertsalen har fått en ökad takhöjd med sex meter.

– Nu är det en sal som ger plats åt toner och efterklang, berättar vd Beryl Lunder.

Örebro Konserthus har nu 739 platser i salen och även intilliggande Wirénsalen har fräschats upp, berättar hon. I foajén inryms nu en restaurang och där kommer det att finnas plats för mindre scener för musik i mer avspänd miljö.

Tanken är att världsberömda Svenska Kammarorkesterns musik ska vara ett viktigt ben i verksamheten. Men även andra genrer ska fylla huset med toner, säger Beryl. Redan bokade är bland andra Malena Ernman och Bo Kaspers Orkester.

Konserthuset går även att bokas av företag för olika möten. Flera mindre mötesrum finns i den nyrenoverade byggnaden. Den 5 december är det Öppet hus på konserthuset.

IMG_0023 (2)IMG_0014 (2)

, ,