Skateboardboom i sta´n – skateparken lockade nybörjare och återvändare

IMG_0006

Skateboard har fått ett rejält lyft i Örebro. Anledningen är förstås den i höstas invigda skateparken i Drottningparken på söder. Nu när vi går mot vinter är det klassiska Brädcentralen på Östra Nobelgatan som gäller. Men de lokalerna räcker knappt till för alla som vill åka. Nybörjarna ökar i antal och dessutom är det många som åkte förr, som dammat av brädan och börjat åka igen.

– På ett år har vi fördubblat antalet medlemmar, nu är vi 450 i föreningen, berättar Daniel Nätterdal. 75 av dem är tjejer, det är tre gånger så många som för ett år sedan, säger han. När föreningen arrangerade ”vuxenskate” så kommer det åkare som inte använt brädan på 20 år, men nu är de igång igen och kör. Senast var vi 23 i den gruppen.

Föreningen får 430 000 kronor per år i bidrag från Örebro kommun. Men nyligen fick de nej på en förfrågan om ytterligare 250 000 kronor. De hade ansökt om mer pengar på grund av den stora tillströmningen av medlemmar och behovet av större inomhuslokaler. Det finns lediga ytor i den byggnad Brädcentralen har sin verksamhet.

– Att hyra det skulle kosta cirka 130 000 kronor, berättar Daniel.

När Örebrokuriren.se besöker Brädcentralen på onsdagseftermiddagen är det nybörjarna som kör i hallen. Se bilderna här:

IMG_0015IMG_0021IMG_0048IMG_0039IMG_0028IMG_0065IMG_0060