Anders rockbilder blir art på slottet

simonandgarf

Journalisten Anders Erkman har fotograferat några av de största inom rockmusiken. Nu visar han sina bilder tagna från 70-talet och framåt. Utställningen är på länssalen i Örebro slott. Det är bilder på bland andra duon Simon & Garfunkel, Neil Young och vår egen bluesman, Mats Ronander.

– Jag är från Örebro och där jobbar jag på Nerikes Allehanda som fotograf och reporter. Vid sidan och i mitt jobb på tidningen har jag plåtat rockmusiker som framträtt på såväl små som stora scener. På min utställning finner ni bilder på några av de stora stilbildarna, BB King, Chuck Berry, Paul McCartney och Bob Dylan, till exempel. Här finns också en massa svenska musiker som Plura, Pugh, Lundell och många fler. Det dumt att placera in människor i fack. Så tänker jag när jag ser mina bilder. De flesta spelar rock, men det finns andra som skapar konst i andra musikaliska genrer.

Utställningen visas mellan den 8-10 januari.

neilyoung2malla