Klart vem som ska bygga Elektroskandias nya anläggning

cqeitcvwjbnizfmntmi8

Elektroskandia Sverige AB har sedan en tid tillbaka arbetat hårt för etableringen av ett nytt logistikcenter i Örebro. De har nu tecknat avtal med Tommy Allström Byggproduktion AB för byggnationen. Entreprenadformen är totalentreprenad.

Platsen för etableringen är vid trafikplats Munkatorp strax norr om Örebro intill E18/E20 i riktning mot Stockholm. Centrallager, kontor och yrkesbutik kommer att flytta till de nya lokalerna och inflyttning beräknas ske under år 2017. Byggnaden blir cirka 40 000 kvadratmeter. Den del av byggnaden där takhöjden är 30 meter kommer att inrymma ett automatiserat höglager.

– Vi koncentrerar verksamheten till en byggnad, i dag har vi verksamhet i flera byggnader samt att vi lagrar externt vilket inte är optimalt. I anslutning till lagerbyggnaden byggs lokaler för kontor och yrkesbutik, säger Peter Landenberg, Logistikdirektör på Elektroskandia.

,