V: Vem får propagera i förskolan? – Centerpartist läste högt för barnen

inlaga+webb2

Centerpartiet har haft högläsning och gett bort böcker till barn i förskolan i Örebro. Det får Vänsterpartiet att reagera.

– Det är märkligt agerat och rent av olämpligt, säger Cecilia Lönn Elgstrand (V).

– Det är inte vilka böcker som helst som bör delas ut till barnen i våra förskolor och att Centerpartiet på egen hand avgör vad som är lämpligt på det här sättet är inte oproblematiskt. Skulle de tycka att det var lika okej om till exempel vi i Vänsterpartiet delade ut böcker i förskolan? Jag tror inte det, säger Vänsterpartiets skolpolitiska talesperson.

Det handlar inte om den specifika boken som de läst ur och delat ut utan om att det inte finns någon kontroll över vem som ger barn och föräldrar budskap. Att propaganda delas ut i skolor och förskolor är inte lämpligt menar Vänsterpartiet. Vet föräldrarna vem som är avsändaren? Eller tänker de att det är ett budskap från pedagogerna?  Det ska vara upp till huvudmannen för förskolan och skolan vilka böcker som finns i verksamheten, inte upp till enskilda partier, säger Cecilia Lönn Elgstrand (V).

Så här säger Centerpartiet om bokutdelningen: http://www.orebrokuriren.se/2015/11/30/centerpartiet-delar-ut-bocker-pa-forskolor-ingen-partipropaganda/

Boken som delades ut heter Urban och Ruralia och har tagits fram av Jordbruksverket. Läs mer om boken här: https://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/landsbygdsutveckling/landsbygdenberattar/bokenomurbanochruralia.4.37e9ac46144f41921cd51bf.html

,
One comment on “V: Vem får propagera i förskolan? – Centerpartist läste högt för barnen

Comments are closed.