Almby IK vann Skidlyftet – köper en snösamlare

skidspår1

Almby IK vinnare av Svenska Skidförbundets och McDonald’s satsning Skidlyftet. Priset överlämnas i dag, fredag. Längdskidklubben Almby IK är en av vinnarna i Svenska skidförbundets och McDonald’s satsning Skidlyftet. Bidraget ska gå till att utveckla barn- och ungdomsverksamheten i klubbarna. Almby IK kommer att använda sitt bidrag på 10 000 kronor till en snösamlare för att säkra snömängden i spåren.

– Som för de flesta idrottsföreningar betyder varje bidrag oerhört mycket för att kunna utveckla verksamheten. Vi är väldigt glada över att vara en av vinnarna i Skidlyftet! Vinstsumman ska bidra till en snösamlare som ska göra våra skidspår åkbara även vid liten snömängd, så att våra ungdomar kan åka ännu mer skidor, säger Pär Dudal, ledare i Almby IK.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att vi har en vinnande klubb från Örebro och det ska bli spännande att följa skidutvecklingen här. Det känns fantastiskt att vi på McDonald’s kan vara med och bidra till föreningslivet i Sverige. Jag vet hur viktigt det är med stöd från näringslivet till ideella föreningar och barn- och ungdomsverksamhet ligger mig varmt om hjärtat, säger Magnus Pojen, franchisetagare McDonald’s i Örebro.

Skidlyftets jury består av representanter från Svenska Skidförbundet, McDonald’s och de aktiva landslagsåkarna André Myhrer, Frida Hansdotter, Jens Byggmark och Maria Pietilä Holmner i alpint samt för längd Emma Wikén, Marcus Hellner och Teodor Peterson.

Almby IK bildades 1923. Klubbens ungdomsverksamhet är intensiv med många tävlingar. Bland klubbens vuxna åkare är det främst Vasaloppet och andra långlopp som lockar. Nu vill föreningen se till att snöfattiga vintrar inte ska stå i vägen för barn och ungas skidupplevelser. Vinstsumman från Skidlyftet ska bidra till inköp av en snösamlare för att kunna erbjuda åkbara spår även vid liten snömängd.