O Helga Natt ställs in på grund av ovädret

Söndagens O, Helga Natt-konsert ställs in. Helgens kraftiga vindbyar gör det omöjligt att bygga färdigt scenen med bibehållen säkerhet och örebroarnas efterlängtade julkonsert ställs därför in.

Under lördagen nådde vindbyarna omkring 20 sekundmeter och enligt SMHI:s prognos ska den kraftiga vinden ligga kvar på 18–21 m/s i byarna. Arrangörerna har kontinuerligt följt utvecklingen via väderinstitut och haft direktkontakt med bland annat SMHI. När inte tillräcklig bättring av väderläget syntes tvingades man fatta beslutet att ställa in.

– Säkerheten är naturligtvis vår främsta prioritet. När vi inte kan garantera sådan för medverkande och publik är det bara att acceptera faktum, säger en besviken Richard Kennett, upphovsman till evenemanget.

– Det är sorgligt att tvingas fatta beslutet. O, Helga Natt är en tradition som betyder mycket för väldigt många; för publiken och för alla medverkande, fortsätter Richard Kennett.

– Dessutom har det lagts ned oerhört mycket arbete sedan månader tillbaka och vi har verkligen sett fram emot att få leverera en härlig show för alla.

O, Helga Natt har genomförts varje år sedan 2001 på Stortorget i Örebro, med omkring 20–25 000 åskådare på plats. Söndagens julshow skulle ha inneburit 15-årsjubileum.

,