Fler hjälpmedel tillåts i färdtjänsten

Färdtjänst-monterad

Nu kan färdtjänstkunder med funktionsnedsättningar ta med sig fler än ett hjälpmedel när de reser med färdtjänst.

– Satsningen är en del av Länstrafiken Örebros arbete för att förbättra servicen till färdtjänstkunderna. Serviceresor, som färdtjänst, hjälper människor med funktionsnedsättning. Våra kunder ska inte behöva avstå från sina resor för att de inte kan få med sig de hjälpmedel som de behöver, säger Tex Kihlström, chef för serviceresor på Länstrafiken Örebro.

Länstrafiken möjliggör nu för färdtjänstkunder att ta med sig fler än ett hjälpmedel när de reser. Det kan till exempel handla om en kund som använder rullstol, men som även behöver ta med en rollator. Tidigare har bara hjälpmedel som behövts för själva resan varit tillåtna. Vissa föremål, som permobiler, tar mycket plats. Därför kan ett extra hjälpmedel i vissa fall innebära att ett större fordon behövs.