SJ säger nej till Länstrafikens resekort

16759661-tåg-räls-på-friland

Den 15 januari försvinner möjligheten att resa med Länstrafikens Reskassa på SJ:s tåg. Hos övriga tågoperatörer i Örebro län kommer reskassa som betalningsalternativ att fungera som tidigare.

– Länstrafikens resenärer som vill åka SJ:s tåg kan använda Länstrafikens periodbiljett eller köpa SJ:s biljetter. SJ har fattat beslutet att inte längre godta Länstrafikens Reskassa på sina tåg. Vi beklagar den försämring som detta innebär för våra resenärer, säger Thony Lundberg, trafik- och marknadschef på Länstrafiken Örebro.

Länstrafikens reskassa innebär att ett Resekort laddas med en viss summa pengar som sedan kan användas för att betala buss- eller tågbiljetter. Reskassan kommer från och med den 15 januari inte att gälla som betalningsalternativ på SJ:s tåg.

Det är endast resor med SJ:s tåg som berörs av förändringen. Hos de övriga tågoperatörerna Tåg i Bergslagen, Värmlandståg, Västtåg och TÅGAB kommer Länstrafikens reskassa att fungera även framöver. Länstrafikens resenärer kan även i fortsättningen resa med SJ:s tåg inom länet med Länstrafikens periodbiljett, säger Thony Lundberg.

,