Här får Örebro sin egen glasbur med musikhjälp

Musikhjälpen 2014 Petter Alexis Askergren, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson innan inlåsningen i buren. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Lördagen den 19 december kommer Radio Campus från Örebro universitet att sända en egen version av musikhjälpen på Stortorget. ”Vi kommer att ställa upp en glasbur strax nedanför kyrkan där vi kommer att sända liveradio och musik under hela dagen. Det kommer vara olika personer som sänder med diverse gäster och liveband där vi hoppas att alla vill vara med att bidra till pengainsamlingen genom att önska låtar.

Det kommer grillas korv och hållas aktiviteter kring glasburen och vi hoppas att det blir en stor fest där målet är att samla in så mycket pengar som möjligt. Vi kommer samla in pengar genom en digital bössa som vi registrerat hos musikhjälpen där allt kommer skickas vidare till den ordinarie musikhjälpen. Temat i år är klimatrelaterade katastrofer”, skriver arrangören.
foto: SR

,