Örebroföretag erbjuder fördomsfri rekrytering

cwkazjyegqks8gd4kcox

Rekryteringsföretaget TNG med verksamhet i Örebro arbetar idag med en omvänd rekryteringsprocess med fokus på fördomsfri rekrytering. Metoden bygger på att fokusera på kandidaternas kompetens och inte ålder, bakgrund, kön, bostadsort eller skolbakgrund.

Istället för att titta på CV först, genomför alla kandidater screeningtester enligt en vetenskapligt beprövad metod. Därefter görs ett urval av kandidater utifrån testresultat med rätt kompetenser och kunskaper. De utvalda kandidaterna får alla sedan genomgå samma strukturerade intervjuer för att ytterligare ta bort subjektivt bedömande i processen. Detta minimerar risken att någon riktigt vass talang väljs bort på grund av fördomar.

– För att ytterligare öppna upp möjligheten för fler jobbsökare att bli bedömda objektiv så erbjuder nu TNG arbetspsykologiska digitala screeningtester på upp mot 38 olika språk bland annat kinesiska, polska, rumänska, och ryska. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för alla våra kandidater att få medverka i en rättvis och inkluderande rekryteringsprocess, säger Åsa Edman Källströmer vd på TNG.

– Vi vet att det öppnar upp möjligheten för fler sökande som alla blir bedömda på sin kompetens och inte sin bakgrund, sitt namn, ålder eller områden de bor i. Vi vet också att vår urvalsprocess och tester bidrar till mångfald på arbetsplatserna, vilket också bidrar till våra kunders affär.