Januaripremiär för Svelands debutpjäs om serievåldtäktsmannen

qv380ejcjywdw11s29eg

Den 16 januari är det urpremiär för Befrielsefronten på Örebro Teater. Pjäsen är Maria Svelands dramatikerdebut och handlar om journalisten Anna som fått ett vikariat på tidningen i Örebro och motvilligt flyttat hem till mamma. Hemstaden skakas just av en serie överfallsvåldtäkter och i sin yrkesroll möter hon den rädsla och begränsning det innebär för alla ortens kvinnor. När Anna ska skriva om våldtäkterna konfronteras hon med en grupp som kallar sig Kvinnornas Befrielsefront. De har bestämt sig för att möta våld med våld. Och de vill lära Anna en läxa.

Befrielsefronten är en drastisk uppgörelse med hur mäns sexuella våld påverkar vårt samhälle. Pjäsen är en fiktiv berättelse, en föreställning full av vrede, värme och körsång.

För regi står Sara Giese som tidigare regisserat publiksuccéerna Ingvar – En musikalisk möbelsaga (2011) och Den besynnerliga händelsen med hunden om natten (2014) på Örebro länsteater.

foto: Mattias Ermanbrix