ÖGS kör fossilfritt åt Stena Recycling

fjarr

Stena Recycling AB tecknar sitt första fossilfria transportavtal och det är ÖGS bolaget i Örebro som kör transporterna. Fordonen kommer att drivas enbart på bränslet HVO, Hydrogenerated Vegetable Oil, som ger ett betydligt lägre CO2-utsläpp i jämförelse med fossil diesel.

– Vi adderar ytterligare ett alternativt bränsle till våra transporter vilket känns väldigt bra. Vårt mål är alltid hållbara lösningar i alla led och genom vår gemensamma satsning tillsammans med ÖGS bolaget i Örebro kan vi nu reducera våra koldioxidutsläpp, säger Åke Algotsson Filialchef på Stena Recycling i Örebro.

– Miljö, kvalitet och säkerhet är utgångspunkten i allt vi gör och vi har bred och lång erfarenhet av olika transportlösningar med olika drivmedel.Vi har t ex genom vårt kvalitetssystem ”Cost Stop” mycket bra möjligheter att avvikelsrapportera i realtid, något som både hjälper oss i vårt säkerhetsarbete och i att undvika onödiga kostnader. Att vi nu blir en del i återvinningskedjan tillsammans med Stena Recycling är vi stolta över och satsningen på enbart HVO är ytterligare ett led i vårt arbete med förnyelsebara transporter, säger Lars Johansson, VD ÖGS bolaget.