Örebros kommundirektör byter jobb – blir ny landstingsdirektör i Uppsala

k5ol7bfpsgc7jno2d2sz (2)

Landstingsstyrelsens arbetsutskott har idag utsett Staffan Isling till ny landstingsdirektör för Landstinget i Uppsala län. Han kommer närmast från uppdraget som kommundirektör i Örebro.

– Staffan Isling är mycket meriterad och har lång erfarenhet av ledarskap. Hans bakgrund från den kommunala världen blir också värdefull nu när vi står inför att bilda region i nära samverkan med länets kommuner, säger landstingsstyrelsens ordförande Börje Wennberg (S).

Staffan Isling är 60 år och har under de senaste 20 åren arbetat som kommunchef i olika kommuner, senast Örebro. Ursprungligen är han socionom.

– Det känns otroligt spännande att börja arbeta här i en tid då landstingets roll förändras till att också handla om regional utveckling. Jag ser fram emot att utveckla samverkan i länet med universitetet, statliga aktörer, kommunerna och näringslivet, säger Staffan Isling.

,