Den är örebroarnas pizzafavorit på Nyårsdagen

vlczd1zxyo0ul19bur76

Svenskarnas mattraditioner har på senare år gått bortom griljerad skinka på julbordet och champagne på nyårsafton till att nu även inkludera pizza på nyårsdagen; året mest populära pizzadag. En tradition som, enligt statistik från matbeställningsappen OnlinePizza, gör att pizzaförsäljningen på nyårsdagen ökar med över 160 procent.

Vilken är då örebroarnas favoritpizza? Jo, den moderna klassikern Kebabpizza.

– Första januari beställer svenskarna nära tre gånger så mycket pizza som en vanlig söndag. Högst tryck är det i våra system mellan 13.00 och 18.00. Många använder vår mobilapp, så de behöver inte ens lämna soffan för att beställa, betala och få sin nyårsdagspizza hemlevererad, säger Anders Signell, VD för OnlinePizza.se.

– Vi förbereder oss noga i förväg för att inget ska ta slut när beställningarna börjar komma in, där vi varje år ser en rejäl ökning under nyårsdagen jämfört med både helger och övriga helgdagar, säger Karzam Naif på Rulles pizza i Örebro.