Anders Nilsson blir ny klubbchef för KIF Örebro

IMG_1181

Den 1 april tillträder Anders Nilsson som ny klubbchef för KIF Örebro. – Vi är glada att Anders har tackat ja till tjänsten som klubbchef, säger Charlotta Nordenberg, ordföranden i KIF Örebro.

– Vi valde honom bland många bra sökande. Anders har erfarenhet från att arbeta i förening, hög kompetens gällande kommunikation och ledarskap och han brinner verkligen för damfotbollen. Vi ser fram emot att få in honom i vår förening och han kommer att vara en viktig person i vårt fortsatta arbete med att utveckla och stärka vår interna och externa verksamhet.

Anders Nilsson kommer ursprungligen från Sundsvall där han också varit aktiv hos GIF Sundsvall som ansvarig för media, information, evenemang och försäljning. Han har även arbetat med spelarrekrytering för Linköpings FC och varit tränare i en rad klubbar, bland annat Hammarby IF (damer) och Djurgårdens IF (damer). Utöver detta har han arbetat med att kommentera fotboll och ishockey för flera TV-kanaler samt haft en egen damfotbollsblogg för Expressen och Aftonbladet.

– Jag blev nyfiken på jobbet i samma stund som jag såg att KIF Örebro sökte ny klubbchef, och när jag dessutom blev rekommenderad att söka jobbet kändes det självklart att göra slag i saken, säger Anders Nilsson.

,