Miljöpartiet flyttar in hos STARTcentrum

160111_MP_Startcentrum_5164 (2)

Från och med idag flyttar Miljöpartiets rådhuskansli tillfälligt in hos STARTcentrum i Örebro. – Det är en fortsättning på ett arbetssätt som inleddes i Vivalla i augusti. Vi vill komma närmare örebroarna, lyssna på fler och bli mer tillgängliga, säger Sara Richert, kommunalråd för Miljöpartiet.

– Därför flyttar vi ut vår vardag från rådhuset igen, precis som vi gjorde när vi jobbade i Vivalla under augusti.

Det är STARTcentrum som lånar ut ett rum där Miljöpartiets båda kommunalråd – Sara Richert och Niclas Persson – kommer sitta och arbeta tillsammans med sina politiska sekreterare. Här kommer kommunalråden att jobba med sitt vanliga politiska arbete, men med öppna dörrar så att människor kan komma och berätta om sina idéer.

– STARTcentrum hörde av sig redan när vi flyttade ut kansliet till Vivalla, säger Sara Richert (MP), kommunalråd och gruppledare. Här är jag övertygad om att vi kommer att få många samtal med kreativa och kloka människor som bär på olika idéer som kommer att vara viktiga för Örebros utveckling. STARTcentrum är ett viktigt nav.

Tisdagar och torsdagar kommer kommunalråden eller deras politiska sekreterare att finnas tillgängliga för spontana möten på eftermiddagarna inne hos STARTcentrum. Just nu bokar kommunalråden in flera möten och studiebesök som kommer att vara koncentrerade på att lyssna på människor som på olika sätt gör idéer, innovationer och visioner till verklighet. Många av dessa har band till STARTcentrum och Nyföretagarcentrum. Inte minst näringslivsorganisationerna är viktiga att träffa.

– Många har uppfattat att Miljöpartiet inte varit så bra lokalt på att formulera visioner som inkluderar företagande och näringsliv, menar Sara Richert (MP), kommunalråd och gruppledare. Det tycker jag är olyckligt, eftersom entreprenörer och företagare är grundläggande i arbetet med att ställa om Örebro till en mer hållbar framtid, och här finns ju redan många företagare som är ledande i det arbetet. För Miljöpartiet de gröna i Örebro kommun är det viktigt att skapa flera och bättre samtal mellan partiets förtroendevalda och de som lever i Örebro och utvecklar kommunen. Våra förtroendevalda vill utveckla politik som gör hela Örebro bättre och mer hållbart, säger Sara Richert (MP), kommunalråd och gruppledare. En bättre plats att göra det än i örebroarnas vardag finns inte.

 

– Med på bilden är STARTcentrums vd Janis Lancereau.