Elever på Viktoriaskolan tävlar med framtidens stad

ymdp6emm4yipzocb1in6 (3)

Elever på Viktoriaskolan i Örebro är med och tävlar i Future City 2015/2016. De arbetar med samhällsbyggnad i Minecraft, uppsats och modell för att tävla om en plats i finalen den 13 april i Stockholm. I Future City möts skolor och näringsliv och bygger framtidens stad tillsammans.

Tävlingen startade i oktober och skolorna arbetar med sina projekt fram till 12 februari då de lämnar in tävlingsuppgifterna. Årets övergripande tema är den digitala staden. Den 3 mars presenteras de skolor som nomineras till finalen den 13 april i Stockholm.

På plats på finalen finns en jury med branschrepresentanter och på slutet av dagen koras en vinnare. I årets tävling deltar 35 skolor med nästan 2 000 elever från årskurs 6-9 över hela Sverige.