Clarion i Örebro samlade in flest julklappar i Norden

xf0dtvkofggsjhbvfeh9 (2)

Inför jul samlade Clarion Hotel i Örebro in julklappar till barn. Total blev det 4 613 julklappar som privatpersoner lämnade in i hotellets lobby på Kungsgatan. Insamlingen sker hos flera av hotellkedjan Nordic Choice Hotels, tillsammans samlade de in 52 000 julklappar till barn.

Insamlingen i Örebro ”vann” den interna tävlingen hotellen emellan. Det hotell som samlade in näst flest julklappar fick in drygt 3 900 gåvor.

Dessutom gav hotellkedjan tio kronor per insamlad present, det vill säga 520 000 kronor. Pengar som skänktes till UNICEF.

– ”Ensam julgran” har blivit en fin tradition för oss på Nordic Choice Hotels. Hotellen som samlar in julklapparna gläder sig både över att kunna bidra men också över att få besök av stora och små julklappsgivare. Responsen från lokalsamhället är överväldigande och otroligt rörande, säger Torgeir Silseth, koncernchef för Nordic Choice Hotels.

Det är fjärde året i rad som Nordic Choice Hotels haft ensamma julgranar ståendes runt om i de nordiska hotellens lobbyområden. Förutom julklappar har det också sålts värdekort för upphängning i granen där det skänkta beloppet går till lokala välgörenhetsorganisationer. 2015 såldes över 2 000 värdekort till ett samlat värde av 104 000 kronor. Varje värdekort matchades med tio kronor från Nordic Choice Hotels som sedan skänkts till UNICEF.

,