De är också ambassadörer för Folk at heart

Vi har tidigare berättat att Christoffer ”Meadows” Wadensten utsetts till ambassadör för musikfesten Folk at heart. Vid samma tillfälle utsågs även Westmannafolk och John Mitchell samt Sofie Jonsson till ambassadörer för evenemanget.

Westmannafolk får utmärkelsen för sitt stora intresse att tänka utanför ramen och med starkt socialt patos sprida er livliga och medryckande musik i samband med Folk at Heart.

John Mitchell och Sofie Jonsson får det för deras ”engagemang och förmåga att nyttja nya kontakter genom Folk at Heart på ett förtjänstfullt sätt och genom dessa kontakter kasta er ut i världen på musikaliska äventyr”.

Folk at Heart har fötts ur Live at Heart-festivalen och dess förlaga är den nordamerikanska showcasefestivalen Folk Alliance, där det handlar mycket om att artister och branschfolk ska kunna mötas på ett avslappnat sätt.

– Folk at Heart har betytt otroligt mycket för oss och har hjälpt oss att bygga upp vårt kontaktnät, både här i Sverige och i USA, säger John Mitchell.

Under festivalen, som hålls på ett och samma hotell i Örebro, spelar 91 band 260 konserter på två dygn. Kvällarna börjar med traditionella scenframträdanden för att sedan övergå till akustiska framföranden och jam i hotellrummen till fram på småtimmarna. Som “folkmusik” räknas här all musik med någon slags traditionella rötter som går att framföra akustiskt.

Som Folk at Hearts ambassadörer kommer duon nu att vidare utveckla sina musikkontakter.

– Drömmen vore att bjuda in några av de band vi lärt känna i Örebro till Dalarna för en minifestival, säger Sofie Jonsson och fortsätter. Vi är jättestolta över att få vara ambassadörer för Folk at Heart. Det här var en perfekt, och väldigt inspirerande, inledning på det nya året för oss.

Ära, diplom och 2 000 kronor medföljer ambassadörskapet.

Se bilder från årets Folk at heart på Grand: http://www.orebrokuriren.se/2016/01/08/se-bilderna-fran-arets-folk-at-heart/