Anne föreslås bli ny kommundirektör

rtwk9fssi2gskhzjyl0x (2)

Från och med den 1 februari föreslås Anne Andersson som ny kommundirektör i Örebro. Hon ersätter Staffan Isling som avslutar sin anställning. Tjänsten är ett förordnande fram till 31 augusti 2017. Anne Andersson har tidigare varit ekonomidirektör och Kommunledningskontorets förvaltningschef i Örebro kommun.

– Jag vill börja med att önska avgående kommundirektören Staffan Isling lycka till på sitt nya jobb. Han har gjort ett bra jobb med att driva kommunen framåt. När det gäller Anne Andersson så känns det bra att vi kunnat rekrytera en sådan stark kraft som både har stor erfarenhet och stor kunskap om kommunen. Med henne får vi ett nytt sätt att leda kommunen och hon kommer att göra ett bra arbete med att driva utvecklingen av Örebro kommun framåt, säger Lena Baastad, Kommunstyrelsens ordförande (S).

Formellt beslut om ny kommundirektör fattas vid Kommunstyrelsens sammanträde den 19 januari.