Liberal kritik mot rekryteringen av ny kommundirektör

På torsdagen presenterades Anne Andersson som ny kommundirektör i Örebro kommun efter Staffan Isling. Hon föreslås få ett förordnande fram till hösten nästa år. Liberalernas kommunalråd Karolina Wallström reagerar nu mot rekryteringsprocessen.

– Det låter som det är Anne Andersson som ska bli vår nye kommundirektör. Inget nämns om att tjänsten är ett tillfälligt förordnande och att rekrytering ska ske under den tid hon täcker upp efter Isling tills en ny kommundirektör rekryterats, säger Karolina Wallström.

– Antingen har vi i kommunstyrelsen fått fel information eller så är det här en av de snabbaste och slarvigaste rekryteringarna i kommunens historia! Jag anser att kommundirektör för Örebro är en topposition som kräver noggrann rekrytering. Den styrande minoriteten (S, KD och C) bör förklara vad som gäller. Det är stor skillnad på ett förordnande och ett tillfälligt förordnande under en rekryteringsfas, fortsätter Karolina Wallström.

– I mitt tycke är Anne Andersson mycket kompetent, men det ska ändå vara tydligt att en rekryteringsprocess ska hållas. Vi fick information på kommunstyrelsen att Anne hoppar in och det tycker vi Liberaler är bra, men det har sedan inte varit tydligt utåt att det är tillfälligt.

Läs mer om rekryteringen av ny kommundirektör Örebro kommun: http://www.orebrokuriren.se/2016/01/14/anne-foreslas-bli-ny-kommundirektor/

,