Apoteket Hjärtat vid City Gross får ny ägare

Apoteket AB och Apotek Hjärtat har ingått ett avtal om köp och försäljning av apotek. Affären innebär att Apoteket tar över åtta Apotek Hjärtat-apotek i anslutning till City Gross-butiker, bland annat den på Prologgatan i Örebro.

– De apotek vi nu tar över kompletterar vårt apoteksnät mycket bra och ger oss möjlighet att hjälpa kunder med läkemedel och andra hälsoprodukter på fler platser i landet, säger Ann Carlsson, vd på Apoteket.

Medarbetarna på apoteken följer med i övertagandet, vilket innebär att de byter arbetsgivare. Nu inleds arbetet med att genomföra bytet av kedja. Senast i maj beräknas apoteken vara i drift hos den övertagande kedjan. Apoteket och Apotek Hjärtat kommer att samarbeta under övergångsperioden för att underlätta både för kunder och för medarbetare på de berörda apoteken.