Utmaningar och gratulationer till nye KS-ordföranden

IMG_0015 (3) 

Kenneth Nilsson står inför tuffa utmaningar, säger Maria Haglund, kommunalråd och gruppledare för Nya Moderaterna i Örebro. Kommunen befinner sig i ett tungt ekonomiskt läge med en skenande kostnadsutveckling samtidigt som det tillsätts en tillförordnad kommundirektör.

– Det blir två nya ledare och jag kan bara hoppas att samarbetet kommer fungera dem emellan. Att vara Kommunstyrelsens ordförande förutsätter ett modigt och tydligt ledarskap, fortsätter Maria Haglund. Det återstår att se om Kenneth Nilsson har den kompetens som krävs. Idag ser vi ett omfattande samhällsproblem där bland annat unga kvinnor utsätts för oacceptabla trakasserier i Örebros nattliv och på offentliga platser. Det är problem som behöver lösas omgående.

– Vi gratulerar Kenneth Nilsson till att ha blivit föreslagen till denna viktiga roll för Örebro. Han är en prestigelös och konstruktiv politiker. Särskilt glädjande är det också att han sedan tidigare visat sig vara engagerad i och intresserad av miljö- och klimatfrågor vilket är avgörande för Örebros utveckling, säger Sara Richert kommunalråd och gruppledare.

– Miljöpartiet är beredda att fortsätta vara ett parti som ser att samverkan för Örebros bästa är en bra väg framåt. Vi ser därför med tillförsikt framemot att tillsammans med Kenneth Nilsson som Kommunstyrelsens ordförande fortsätta arbetet för ett bättre Örebro för alla, säger Sara Richert.

Med på bilden är Iren Lejegren, ordförande för Socialdemokraterna i Örebro samt Kenneth Nilsson, föreslagen ny ordförande för kommunstyrelsen.