Andreas är Örebros hopp i Globen

otterling-featured-pic-700x441 (2)

Sverige har fyra världsstjärnor som hoppar långt. Samtliga kommer till Globen-galan den 17 februari: EM-medaljörerna Michel Tornéus och Andreas Otterling från Örebro liksom VM-finalisterna Khaddi Sagnia och Erica Jarder.

Europamästaren från i vintras, Michel Tornéus har alltid sett Globen som sin favoritarena. Av sju galor har han vunnit fyra och kommit tvåa två gånger. Andreas Otterling skrällde med att bestiga samma EM-pall som Michel, i Prag i mars. Örebro-hopparen avslutade fjolårssäsongen med att besegra hammarbyaren genom att vinna Finnkampen.

Svenskarna får ta sig an tre av de fyra bästa på VM: tvåan Fabrice Lapierre, australiensaren som även har en VM-titel inomhus, och de unga kineserna Wang Jianan och Gao Xinglong. Globen-galan 17 februari är den tredje deltävlingen av fyra i nya IAAF World Indoor Tour. Stockholm har under flera år i rad rankats som världens nästbästa friidrottsgala inomhus.