Kenneth Nilsson formellt vald till gruppledare för S

IMG_0013 (2)

Kenneth Nilsson blev under måndagskvällen vald till ledare för den socialdemokratiska kommunala gruppen i Örebro kommun. Det var ett enhälligt representantskap som valde Kenneth Nilsson vid ett möte i måndags kväll på Virginska skolan.

– Vi fick in många nomineringar och haft många samtal med bland annat förenings­ordförandena för att stämma av om vi hamnat rätt i processen. Efter det kände vi oss säkra på vårt val, Kenneth Nilsson. Han har ett gediget renommé och han har inte minst den senaste veckan visat att han kommer att klara det här uppdraget på ett utmärkt sätt, sa Irén Lejegren, ordförande för socialdemokraterna i Örebro kommun.

– Jag är tacksam, hedrad och rörd för det förtroende som jag fått. Det här är något av det största jag varit med om i mitt liv. Det var väldigt viktigt för mig för om jag skulle ta det här uppdraget. Det andra är att min familj gett mig sitt stöd och det är viktigt att ha en familj där man kan bottna när det blåser, sa Kenneth Nilsson, nyvald gruppledare för S i Örebro.

Han kommer formellt att väljas till kommunstyrelsens ordförande på kommunfullmäktiges sammanträde onsdagen den 27 februari.