Örebros nya affärsgata? – rapporten om framtidens Söder presenteras snart

IMG_0019 (2)

I början av mars presenteras Tomas Dahlbergs rapport om framtidens Söder. Hundratals örebroare har redan gett sina synpunkter på området från Rudbecksgatan och söderut. Upprustning av torgen och en fortsatt utveckling av Drottningparken står högst på önskelistan, kan Örebrokuriren.se avslöja. Och så diskuteras det om att utveckla affärslivet på Drottninggatan från Änggatan mot Drottningparken.

Det som idag är kontor skulle kunna bli utmärkta lägen för butiker, menar Tomas.

Under hösten och vintern har han mött örebroare som har synpunkter på Söder, både det som är bra och vad som saknas idag. De flesta av de som bor i stadsdelen trivs och tycker att det är en mångfald av människor som lever där. Man pratar om söders ”själ”. Det som tydligt efterfrågas är fler mötesplatser och möjlighet för mer kulturell verksamhet.

Tillsammans med kommunen, fastighetsägare och intresserade örebroare fortsätter nu arbetet med Söders utveckling.

,