Håkan Nesser har utsetts till hedersdoktor vid universitetet

867712 (2)

Författaren Håkan Nesser utses till filosofie hedersdoktor vid Örebro universitet. Promoveringen sker vid universitetets akademiska högtid den 13 februari. ”Nessers erfarenhet av pedagogikens och den svenska skolans verklighet i kombination med en gedigen kompetens i skrivandet och berättandets konst gör honom till en värdefull samarbetspartner”, lyder en del av motiveringen.

– När jag läste matematik vid högskolan i Örebro höstterminen 1968 var jag utan konkurrens sämst i klassen. Därför är det bara naturligt att jag behövde närmare femtio år för att bli doktor, kommenterar Håkan Nesser utnämningen.

I anslutning till högtiden kommer Håkan Nesser dessutom att hålla en egen föreläsning med temat ”Berättelsen – Livets ryggrad”. Den är en av många populärvetenskapliga kortföreläsningar som Örebro universitet erbjuder genom forskare, hedersdoktorer och pristagare. Föreläsningarna äger rum den 13 februari på Conventum Kongress i Örebro och är öppna för allmänheten.

 

 

,