Landshövdingen agerar efter sextrakasserier i badhus och på krogen – lanserar projekt för samtal om manlighet

Maskulinitetsnormer och jämställdhet är i fokus när barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér kommer till Örebro på onsdag. Ministern kommer att få se flera exempel på jämställdhetsprojekt från länet. Landshövding Maria Larsson kommer även presentera förslag på ett framtida projekt som handlar om maskulinitetsnormer bland unga män.

– Målet med projektet är att hitta metoder för hur man genom skola och andra sammanhang kan nå pojkar och unga män, för att samtala om maskulinitetsnormer. Den senaste tidens debatt kring oönskade närmanden och vad som är okej att göra mot varandra, visar att det fortfarande finns mycket kvar att göra inom jämställdhetsområdet, säger Kerstin Lillje, särskilt sakkunnig i jämställdhet.