Prognos: Behövs 100 lägenheter i år till flyktingar

I nästa vecka träffas flera av Örebro fastighetsägare för att diskutera frågan om att hyra ut lägenheter till flyktingar. I ett tidigare skede har kommunala Örebrobostäder gått ut och lovat att hyra ut var tionde ledig lägenhet till flyktingar.

– Så långt kan inte de privata fastighetsägarna riktigt sträcka sig. Vi jobbar på frågan och ska göra vad vi kan, säger Eva Jonsborg, kommunikations- och HRchef på organisationen Fastighetsägarna.

Enligt Örebro kommun så behövs cirka 100 lägenheter under året för nyanlända.

Förutom att de privata fastighetsägarna vill hjälpa den här gruppen att få bostad, finns det redan nu ett socialt ansvar hos våra medlemmar, lägenheter som hyrs ut till exempelvis utsatta kvinnor i behov av skydd. Enligt Eva Jonsborg.

,