Nu kan teckenspråkiga webbchatta med kommunen

aklxktn9ygxvnsgtkupi (2)

Från och med den 4 februari kan du som är teckenspråkig ta hjälp av webbchatten när du kontaktar kommunen.

– Webbchatten blir ett komplement till Skype och bildtelefoni som redan erbjuds teckenspråkiga i kontakten med kommunens Servicecenter. Via webbchatten kan besökaren få hjälp direkt med sitt ärende, till exempel kan kommunvägledaren visa hur en e-tjänst används, berättar Artjoms Pereverzevs, uppdragsledare för webbchatten.

Webbchatten, som finns på kommunens webbplats orebro.se, är gratis. Som användare behöver du inte göra någon installation för att kunna använda den, däremot behövs Google Chrome eller Firefox som webbläsare för att det ska fungera.

– Vårt mål med satsningen är att teckenspråkiga ska få så bra hjälp som möjligt i sin kontakt med kommunen, vi strävar ständigt efter att ge service på lika villkor, säger kommunikationsdirektör Margareta Wall.

foto: orebro.se