Byggföretag klimatkompenserar för nya bostadsrätter i Örebro

Byggföretaget Hökerum kommer nu att klimatkompensera för nya bostadsrätter som de bygger. Först ut är bland andra bostadsrättsföreningen Wienerbrödet i Örebro.

– Vi strävar alltid efter att våra projekt ska genomsyras av ett stort miljömässigt-, socialt- och ekonomiskt engagemang. Det här är ett sätt att ta ansvar för produktionen av våra hus, där betongen utgör den största källan till koldioxidutsläpp berättar Viktor Ståhl VD.

– Kompensationen görs genom ett engagemang i klimatprojekt i utvecklingsländer. Projekten är valda med omsorg. De ska både reducera växthusgasutsläpp och samtidigt verka för bättre miljömässiga-, sociala- och ekonomiska villkor för lokalbefolkningen där projekten drivs. På så sätt vill Hökerum byggkompensera för de utsläpp i byggprojekt som inte går att undvika.

,