Återinvigning av nyrustad USÖ-lägenhet för sjuka barn

usoext2_141926601 (2)

På torsdag den 11 februari återinvigs den lägenhet som drivs i samarbete mellan Barn- och ungdomskliniken på Universitetssjukhuset i Örebro och Ronald McDonald Barnfond. Hyran bekostas av sjukhuset medan inredning bekostas av Ronald McDonald Barnfond.

– Vi vill rikta ett varmt tack till alla gäster på McDonald’s-restaurangerna i Örebro som varit med och bidragit med pengar i bössor och på andra sätt genom åren, säger Maria Pauly och Ulrika Alfraeus på Barn- och ungdomskliniken.

Lägenheten har funnits i 20 år och är nu totalrenoverad med både nya möbler, annan inredning och ytskikt, för att vara redo att ta emot nya familjer. I genomsnitt används lägenheten fyra dagar per vecka och under de 20 åren har barnfamiljer bott i lägenheten totalt 4 160 nätter.

,