”Fotbollstennis” har fångat spelarna – tävling i Backahallen till helgen

IMG_1206 (2)

Den klassiska fotbollstennisen har uppdaterats och kallas nu padbol. Magnus Åkerblom och Peter Johansson driver bolaget MMJ Fusion Sport AB som står bakom sporten i Sverige, skriver tidningen Idrottens affärer.

”Vi har ägt licensen för den svenska marknaden sedan 2013, fram till nu har vi främst fokuserat på att se vilka möjligheter som finns med sporten”, berättar vd Magnus Åkerblom för Idrottens affärer. Bolaget har monterat upp en bur i Backahallen och intresset för att spela är stort hävdar de. Backahallen har tecknat ett treårigt avtal med Magnus och Peters bolag. Målsättningen är att sätta upp 30 burar runt om i landet. Buren är tio gånger sex meter och spelet kan ses som en blandning mellan fotboll och squash.

På lördag den 13 februari arrangeras Backahallen Open i padbol.

foto: Idrottens affärer

,