NA är nominerad till Årets tidning

Nerikes Allehanda är nominerad till priset Årets dagstidning 2016. Utmärkelsen delas ut av Tidningsutgivarna, TU.

Motiveringen lyder: “Tidningen har bestämt sig – den regionala publiken ska få det bästa i alla tänkbara kanaler. Kreativt utvecklade appar drar in både intäkter och olika publiker från kultur till sport. Redaktionen ser till att resurserna räcker till både fördjupning, granskning och bildjournalistik. Att rörelsemarginalen ökar i tider av en svår dagspressekonomi, inte minst tack vare en bättre säljorganisation, visar att NA, tar matchen och blir största lokaltidningen i sociala medier utanför storstäderna.”

– Jag gratulerar NA till nomineringen, det är viktigt med konkurrens för att utveckla nyhetsarbetet och jag tycker att en stad av Örebros storlek behöver flera nyhetskanaler, säger K-G Ekblom, ansvarig utgivare Örebrokuriren.se

Läs mer om de nominerade: http://www.tu.se/arets-dagstidning/4193-alla-nomineringar-i-arets-dagstidning-2016

,